Welkom op Manso Coguleras!

Wat is Manso Coguleras?

Welke mensen komen hier?

Wat bieden wij?

Wat kun je hier allemaal doen?

Kalender en reserveren

Routebeschrijving

Gastenboek

Persoonlijk contact

Voor eventuele vragen

Foto album

Video album

Wandelvakanties Spaanse Pyreneeën

WANDELEN

Hoor de stilte! Hoor de stilte op Manso Coguleras!

Politica de privacitat
Condiciones de Reserva

Wat is Manso Coguleras?

Karakter
De ideale plek voor cursussen, meditatie, retraite. Manso Coguleras maakt deel uit van een ruig natuurgebied met vergezichten richting de Pyreneeën. De speling van zon, schaduw en wolken geven de reuze bergen van uur tot uur een ander aanzicht. De on­over­troffen natuur vraagt als bijna van­zelf­sprekend om er met eerbied mee om te gaan. Een tocht dwars door de eigen beek is niet alleen heel avontuurlijk, maar biedt ook de mooiste ontdekkingen van stuk­jes van de natuur, om soms stil van te worden.

Historie
Dit unieke vakantiegebied kent al een geschiedenis van zo'n 34 jaar. In 1978 ver­lie­ten Hans en Ma­rijke Vis­ser ons land om zich blij­vend te ves­ti­gen op Man­so Co­gu­le­ras, een ruig na­tuur­ge­bied van zo'n 250 hec­tare aan ber­gen, be­ken, bos­sen en ver­ge­zich­ten, in de ge­meen­te "San Jaime de Llierca" in de uit­lo­pers van de Spaan­se Pyre­neeën of lie­ver "Sant Jaume de Llierca", want zo noe­men de be­wo­ners van Catalonië dit klei­ne dorp ge­legen vóór het op de rots ge­bouw­de mid­del­eeuw­se dorp Cas­tell­follit de La Roca.
 
Manso Coguleras ligt 10 km vóór Olot, waar het voor­al op de markt­da­gen op maan­dag bij­zon­der goed toe­ven is. Al­leen ruïnes op 800 me­ter hoog­te her­in­ne­ren nog aan het oude kloos­ter dat aan het woes­te ge­bied de naam Manso Coguleras gaf.

Ook de oude boerderij en haar bijgebouwen werden reeds lang geleden verlaten. Er is wel iets gebeurd sinds de onder­nemende Nederlanders zich hier vestigden. Er werd een weg aangelegd waardoor het mogelijk werd ook met de auto tot vlak onder de top van de hoogste berg te komen en te genieten van de fantastische vergezichten, die bij helder weer bijna reiken tot Besalú, een middeleeuws dorp dat sinds 800 nauwelijks van karakter is veranderd. Een prachtige Romaanse brug over de rivier de Fluvia verbindt dit stadje met de oostelijke oever van die rivier, waarvan één van de vele beken zijn oorsprong vindt op Manso Coguleras. De stad Gerona met z'n oude stadsdeel en prachtige kathedraal ligt op zo'n 40 km afstand. Eveneens op 40 km afstand ligt de stad Figueras, waar zich het museum van Salvador Dalí bevindt.
Er werd veel gedaan aan de ontwikkeling van Manso Coguleras. Zwemvijver werd zwem­bad en ook de in Nederland geliefde Fjordenpaarden en Haflingers grazen sinds enige tijd op Manso Coguleras en kunnen ook bereden worden. De vroegere compleet ingerichte bungalowtenten zijn vervangen door cabañas, houten blokhutten en kampeer­plaatsen. In 2002 veranderde de ge­bruikelijke toegansweg die dwars dóór de rivier ging, in een overgang via de brug. Vanaf 1/4 to 11/7 en 17/8 tot 31/8 40% korting voor √©√©noudergezinnen!!!!